Tizennyolc új digitális röntgenberendezést adtak át decmeber 28-án kórházunkban. A több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztés száz százalékban európai uniós forrásból valósult meg.

A projektzáró rendezvényt 2015. december 28-án, a Szent László Kórház telephely Dísztermében tartottuk. Beszédet mondott az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, dr. Vályi-Nagy István, illetve az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, dr. Németh László.

Új Röntgen BerendezésekA három különböző telephelyre beszerzett és üzembe helyezett gépek fotókon keresztül, prezentáció keretében voltak megtekinthetőek. Az érintett helyszínek a Szent István Kórház központi telephelye, a Szent László Kórház telephelye, illetve a Merényi Gusztáv Kórház telephelye. A beszerzett eszközök között digitális felvételi röntgen, felvételi-átvilágító, mobil röntgen berendezések, röntgen leletező munkaállomások, C-íves sebészeti digitális röntgen képerősítők, illetve digitális mammográfiás berendezés és leletező munkaállomás is megemlítésre került.

A projektzáró rendezvényen Vályi-Nagy István, az ESZSZK főigazgatója azt mondta, hogy a beruházással teljesen digitálissá vált a kórház képalkotó diagnosztikája: „minden elektronikus módon képződik és tárolódik”.

Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója úgy fogalmazott, hogy a modern gyógyászat nem működhet modern diagnosztika, a modern diagnosztika pedig modern képalkotó eljárások nélkül.

“Olyan időket élünk, amikor a tudás, a tapasztalat, a specializálódás kiemelt jelentőséggel bír” – jelentette ki az ÁEEK főigazgatója.

Forrás: MTI