Kontroll Pont = Cardiometabolicus Centrum

Tisztelt Kollégák és Betegek!

A Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet pályázatot adott be Cardiovascularis betegek prevenciója céljából. A pályázattal anyagi forráshoz jutottunk, mely lehetővé teszi, hogy a Cardiovascularis Preventiós munkánkat rendszeressé és kiterjedtebbé tegyük, hiszen a magyar középkorú lakosság Cardiovaskularis halálozása két és félszerese az EU államok átlagának.

car-szivA rizikó-tényezők előfordulása a tünetmentes populációban is igen Cardiometabolicus Centrummagas, ezért hosszútávon a preventív szemléletű programoknak egyre nagyobb jelentőségük van. Kórházunk ezt a kezdeményezést támogatva 2006.őszétől Kontroll Pont néven Cardiometabolicus Centrumot indított el, a Nemzeti Programmal szoros együttműködésben.

A Cardiovascularis Prevenciós Program segítségével az orvosi szakmákon átívelő egészségnevelést, beteggondozást és kezelést biztosíthatunk a területünkön élő lakosság számára.

Jelen programban komplex preventív ellátást biztosítva angiológus belgyógyász vezetésével dietetikus, gyógytornász szakemberek segítenek a rizikó eliminálásában. A dohányzásról való leszoktatást is célul tűztük ki, mely ugyancsak része a prevenciós munkánknak.

A célzott populáció:

a normál, azaz betegség nélküli, de legalább egy rizikófaktorral bíró vizsgálandó személyek: itt különös tekintettel a fiatalabb korú hypertoniásokra, túlsúlyosokra, dohányzókra gondolunk.
az aszimptomatikus manifeszt koronaria-, karotisz-, vagy perifériás obliterativ verőérbetegek.
tünetes atheroscleroticus betegek: ISZB, karotisz betegség, perifériás obliteratív verőérbetegségben szenvedők
A prevenciós programba a (06-1) 455-58-39 telefonszámon lehet jelentkezni.

Bízva a pozitív fogadtatásban, a hatékony együttműködés reményében várjuk a vizsgálandó személyeket és a betegeket.

Dr. Landi Anna
CV prevenció szakmai felelőse

Szent István telephely

1097 Budapest, Nagyvárad tér 1.

Szent László telephely

1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.

Merényi Gusztáv telephely

1097 Budapest, Gyáli út 17-19.

Rehabilitációs Centrum telephely

1195 Budapest, Jahn Ferenc utca 62-66.