Tájékoztató

 

Tisztelt Beoltott Páciensünk!

Ön ma megkapta a COVID-19 elleni vakcinát.

A beadás után lehetnek oltási reakciók. Előfordulhat: hőemelkedés, láz, hidegrázás, gyengeség, szédülés, helyi fájdalom, zsibbadás és kipirosodás, izomfájdalom, ízületi fájdalom, fejfájás, szédülés, hányinger, émelygés, nyirokcsomó megnagyobbodás, álmatlanság, vérnyomás-ingadozás.

Ezek a reakciók általában nem jelentősek, átmenetiek, 2-3 nap alatt spontán rendeződnek.  Láz- és fájdalomcsillapításra szükség esetén paracetamol, ibuprofen, metamizol (Algopyrin) is használható.

Ezen tüneteket meghaladó panaszok, vagy allergiás jellegű reakciók esetén családorvosát értesítse, vagy területileg illetékes sürgősségi osztályon jelentkezzen.

Tervezett várandósság a 2. oltás után számított 2 hónapig nem javasolt.

A járványvédelmi intézkedések betartása továbbra is szükséges. Korábbi gyógyszereit változatlanul szedheti.

A következő oltás regisztrált pontos időpontja az oltási igazoláson színessel van kiemelve. A jelzett időpontban (egész órára kerekítve), külön értesítés nélkül, az oltási kártyával együtt jelen oltópontunkon szíveskedjék megjelenni.

Az elvárható védettség a súlyos betegség ellen a második oltás után 2 héttel várható, mely után is szükséges a járványügyi szabályok betartása.

Jó egészséget kívánunk! 

DPC-OHII Oltócsapata

 

Szent István telephely

1097 Budapest, Nagyvárad tér 1.

Szent László telephely

1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.

Merényi Gusztáv telephely

1097 Budapest, Gyáli út 17-19.

Rehabilitációs Centrum telephely

1195 Budapest, Jahn Ferenc utca 62-66.