Több fajta COVID19 elleni oltóanyag kapott hazánkban forgalomba hozatali engedélyt. A klinikai vizsgálatok szerint a készítmények hatásosan kivédik a SARS CoV-2 által okozott fertőzést és biztonságosak. Számunkra fontos az oltások minél szélesebb körű nyomon követése, mind a mellékhatás, mind az immunológia hatás területén.

 

 

Kásler Miklós szerint az átfogó, országos kutatás megkönnyíti majd a kormány jövőbeni döntéseit.

„A magyar tudományosságra, a magyar orvosi kar felkészültségére támaszkodunk, és minden forgalomban lévő vakcinát megvizsgálunk, hogy az által létrehozott immunitás két komponense az ellenanyagok, illetve a sejtek védekezőképességét miképpen alakítja, milyen időtartamra vonatkozik a védettség.”

Hozzátette, hogy a munkában a „legfelkészültebb, legkiválóbb” magyar egészségügyi intézmények vesznek részt: a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Onkológiai Intézet, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Infektológiai Intézet, az Országos Korányi intézet és a Pécsi Tudományegyetem.

„Május végére már olyan eredményeket várunk, amelyek a saját tudományos eredményeink alapján megkönnyítik a kormány döntéseit”

Kérjük, hogy segítse az immunológiai hatékonyság pontosabb nyomon követését, és regisztráljon a vizsgálatban való részvételre.

Szent István telephely

1097 Budapest, Nagyvárad tér 1.

Szent László telephely

1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.

Merényi Gusztáv telephely

1097 Budapest, Gyáli út 17-19.

Rehabilitációs Centrum telephely

1195 Budapest, Jahn Ferenc utca 62-66.