II.Belgyógyászati és Nefrológiai Osztály

Szervezeti egység megnevezéseII. Belgyógyászati és Nefrológiai Osztály
Telefonszám(ok):Osztályiroda: 1-456-76-09, Osztályvezető Főorvos: 1-455-48-03, Mobil: 0670-489-17-49, Főnővér: 455-58-02, Mobil: 06-70-657-30-06,
Elérhetőség(telephely, épület,emelet):
Szent István Kórház telephely, C épület I-II. emelet
Osztályvezető főorvos:
Dr. Vörös Péter PhD.
Szakorvosok:
Dr. Németh Csilla, Dr. Kerekes Máté zsolt, Dr. Szász Máté Sándor PhD., Dr. Winkler Ágnes, Káliné Dr. Szilágyi Nóra
Osztályvezető főnővér:
Kohári Andrásné
Helyettese:
Szabó Melinda
Betegfogadási idő:
A nap 24 órájában
Látogatási idő:
12-20 óra között
Ügyelet esetén az ügyelet munkarendje:
16:00 és reggel 08:00 között. Az I. , II. és a Krónikus Belgyógyászati osztályok összevont ügyeleti szolgálatot látnak el egy belgyógysáaz szakorvos vezetésével, egy szükség esetén két szakorvosjelőlt részvételével.
Osztályunk belgyógyászatból, nefrológiából és diabetológiából akkreditált oktató központ, „Cukorbeteg Ellátó Hely” és „Kelet-Pesti Neuropathia Centrum”. Általános belgyógyászati betegségek mellett, kiemelten foglalkozunk hipertóniás, diabeteses és vesebetegekkel. Betegeinket háziorvosi, vagy szakorvosi beutalóval fogadjuk. Fekvőbeteg részlegünkön 15 belgyógyászati és 15 nefrológiai ágyunk van, melyen évente közel 1300 beteget látunk el 2 ágyas fürdőszobás, illetve 4 ágyas kórtermekben. A látogatási időt 12:00 és 20:00 óra közé kérjük korlátozni. Belgyógyászat, nefrológia és diabetológiai szakambulanciát működtetünk, ambuláns betegforgalmunk több, mint 20 000 évente.
Több évtizedes tapasztalatunk van az akut és krónikus diabeteses szövődmények, valamint a vesebetegségek kezelésében, vesebiopsia végzésében és értékelésében, a dialízisre szorulók ellátásában, vesetranszplantációra való felkészítésében. Rendszeresen végzünk a vitális paraméterek (testmagaság, testsúly, has körfogat, BMI), meghatározása mellett EKG, ABPM, Cardiotens, AGE reader, boka-kar-index, pulzushullám sebesség mérést, valamint diabeteses betegeinknél perifériás és autonom neuropátia vizsgálatokat (hangvilla, monofilamentum, hőérzet, neurométer, neuropad és Euying teszt).
Központi Röntgen Osztályunkon a különböző röntgen( CT, MR, angiografia) és UH vizsgálatok elérhetők. Szakmailag szorosan együttműködünk a velünk egy épületben lévő Fresenius Dialysis Centrummal.
Osztályunk társult tagja a Semmelweis Egyetem Kórélettan Intézetében működő Nemzetközi Nefrológiai Kutató és Képző Központnak. Tudományos tevékenységünket diabetológiai, nefrológiai, ill. kliniko-farmakológiai vizsgálatok képezik. Munkatársaink közül többen nyertek el tudományos minősítést.
Munkánkat mindenben segíti az általunk létrehozott „D-D Alapítvány” (számlaszám: 11709002-20086763)