061

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2016.04.20.-án megrendezésre a MESZK által meghirdetett szakdolgozói szakmai vetélkedő ESZSZK-n belüli elődöntője. A versenyen öt, 4 fős csapata mérte össze tudását az ápolástudományból és az általános műveltségből.

A verseny reggel a gyakorlati feladatok teljesítésével kezdődött. Ennek helyszínéül az e célra berendezett két kórterem szolgált. A kihúzott feladatoknak megfelelően a versenyzők élethűen modellezték az adott ápolási teendők kivitelezését. A vetélkedő folytatásaként az ápolásszakmai és műveltségi kérdésekkel tarkított érdekes és 145izgalmas, játékos formában versenyeztek a résztvevő csapatok. A versenyt prominens szakmai zsűri bírálta el.

A vetélkedő minden résztvevője ajándékban részesült a Hartmann Kft. felajánlásának köszönhetően. A legjobbak értékes nyeremények mellett továbbjutottak a közeljövőben megrendezésre kerülő megyei (budapesti) versenyre, ami az aktív szakmai felkészülésen túl a kórház hírnevének öregbítését is eredményezi.126

Helyezettek: I. „LÚZER SC.” (Bandár Györgyi, Juhász Meliinda, Gaálné S. Tünde, Csollák-Farkas Katalin) KAIBO és Sebészeti osztály II. „GERI-TEAM” (Homolyáné Gábor Ildikó, Kiss Ágnes, Kovács Sándor Kálmán, Bottyánné Újlaki Edit) I. Krónikus Belgyógyászati osztály III. „VEGYI GYÜMI” (Gózonné Bakó Erika, Fábián Anetta, Nagy Zsófia, Sztán Lászlóné) Infektológiai, Gyermekinfektológiai, Oktatási csoport és Szociális Szolgálat

A helyezettek a Kórház, a Pro-Klinimed Kft. és a Greiner Bio-one Kft. jóvoltából kerültek díjazásra.

Elismeréssel tartozunk a versenyzőknek a helytállásért, a szurkolóknak a buzdításért és a szervezőknek a lebonyolításért! Büszkék vagyunk arra, hogy a nehéz helyzet ellenére vannak kiváló egészségügyi szakdolgozóink, akik hivatásukat alázattal, szeretettel végzik és mellette jókedvűen, vidáman tudnak játszani is!

146  020  149